Aardpen laten slaan? Bel A&K!

Wilt u een aardpen laten slaan? A&K is de onbetwiste specialist in het aanbrengen van veilige aarding. We verzorgen onder meer aardingsinstallaties voor woningen en bedrijfspanden. Vaak zijn wij de installateur die de berekeningen én de aardingsinstallatie uitvoeren. Altijd in overleg met de verantwoordelijke opdrachtgever. Want elke installatie is uniek.

Waarom is aarding aanbrengen belangrijk?

Bij blikseminslag of kortsluiting moet de stroom die op het lichtnet staat ergens naartoe. Het slaan van een aardpen zorgt in dat geval dat de overtollige stroom de grond in wordt geleid. Ook slaan in de meterkast automatisch alle stoppen door. Daarmee voorkomt u brand of andere ongevallen door elektrische lading.

Sinds de jaren 70 is een aardpen verplicht

Heeft u een nieuwbouwwoning? Of werkt u in een bedrijfspand uit de jaren 60? Dan is een aardpen laten slaan geen overbodige luxe. Voor de elektrische installatie moet de aardingsinstallatie voldoen aan de Nederlandse norm NEN 1010 (Veiligheidbepalingen Laagspanninginstallaties). In deze norm staat omschreven aan welke eisen de aardingsinstallatie moet voldoen om in alle omstandigheden de veiligheid te garanderen.

Een goed ontworpen aardingssysteem met een voldoende lage impedantie draagt zorg voor het op tijd afschakelen van smeltzekeringen, installatieautomaten en aardlekautomaten. Twijfelt u over de veiligheid van uw woon- of werkplek? Controleer dan of het gebouw goed geaard is. Is dit niet het geval of komt u er niet uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Een aardpen laten slaan is specialisme

Elke woning of bedrijfsruimte is anders. A&K slaat aardpennen voor verschillende soorten gebouwen. Wij weten precies hoe diep de aardpen aangebracht moet worden. Dit varieert van 2 tot 12 meter en is afhankelijk van het type grond en het grondwater. 

Een aardpen aanbrengen neemt ongeveer twee uur in beslag. Met een pneumatische luchthamer trillen wij onder hoge druk de aardpen de grond in. Daarna is uw woning of bedrijfspand beveiligd tegen problemen in de aarding.

U kunt bij A&K terecht voor:

  • Veiligheidsaardingsinstallatie

Veiligheidsaardingen worden toegepast in elektrische installaties om bij een defect of kortsluiting de elektrische installatie automatisch uit te schakelen.
De uitvoeringsvorm kan verschillend zijn; afzonderlijk aangebrachte aardelektroden of in de bouwkundige betonfundatie aangebrachte aardingsinstallatie.

  • Bliksemaardingsinstallatie

De uitvoeringsvorm kenmerkt zich door het aanbrengen van een maasvormig aardingssysteem aangebracht in de bouwkundige constructie van een object.
Met bliksembeveiliging, waar de bliksemaardinginstallatie onderdeel van uitmaakt, voorkomt u schade aan uw woning of bedrijfspand.

Wilt u een aardpen laten slaan?

Wilt u een aardpen laten slaan? Bel A&K direct of doe een offerte aanvraag voor het slaan van een aarding. Doorgaans kunnen wij u binnen een werkdag van dienst zijn.

 

Offerte aanvragen

Neem vrijblijvend contact met ons op