A&K realiseert (bliksem) potentiaalvereffeningsinstallaties

Een potentiaalverschil, waarbij onderdelen van een object onder verschillende spanningen staan, kan schade aan elektrische installaties en menselijk letsel veroorzaken. Met een potentiaalvereffeningsinstallatie voorkomt A&K gevaarlijke situaties en bent u zeker van een veilige woon- en werkomgeving.

Werking bliksempotentiaalvereffening

Bij een blikseminslag komen spanningen van duizenden volts vrij. Dit is ongevaarlijk zolang op alle geleidende onderdelen op het zelfde potentiaal staan. Bij potentiaalvereffening worden de geleidende onderdelen in een gebouw aan elkaar gekoppeld door middel van potentiaalvereffening aardrailen.

Denk aan cv-installatie, kabelgootsystemen, sprinklerinstallaties, luchtbehandelinginstallaties enzovoort. Deze onderdelen worden via een potentiaalvereffeningsinstallatie verbonden met de aardinginstallatie van het gebouw. Deze verbinding voorkomt spanningsverschillen en zorgt voor een veilige situatie.

Over A&K Bliksembeveiliging

A&K Bliksembeveiliging heeft vijf expertises op het gebied van bliksembeveiliging:

  • Uitwendige bliksembeveiligingsinstallaties
  • Potentiaalvereffeningsinstallaties
  • Aardingsinstallaties
  • Overspanningbeveiligingsinstallaties
  • Inspectie en onderhoud

Optimale kwaliteit en maximale service, die vaak op de dag van aanvraag nog wordt verleend, zijn de kernwaarden van ons landelijk opererend bedrijf.

Potentiaalvereffening toepassen? Bel A&K.

Neem vrijblijvend contact met ons op