A&K: de specialist in bliksemafleiding

Een bliksemafleider leidt de stroom afkomstig van een blikseminslag naar de aarding van de installatie of het pand. Het voorkomt hiermee beschadigingen aan het object, brand en menselijk letsel. Bliksemafleiders bevinden zich normaliter op het hoogste punt van het object.

Uw object optimaal beveiligen tegen bliksem? De experts van A&K staan voor u klaar met advies, engineering op maat en installatie. Natuurlijk dragen we desgewenst ook zorg voor inspectie, reparatie en onderhoud. Heeft u een bliksemafleider nodig? Bel A&K direct. Doorgaans kunnen wij u binnen een werkdag van dienst zijn. In heel Nederland.

De werking van een bliksemafleider

Een bliksemafleider is onderdeel van de bliksembeveiligingsinstallatie. Dit deel van de installatie staat meestal op het dak van het te beveiligen pand. De bliksem wordt veilig naar de aarde afgeleid.

Bliksembeveiliging is in veel situaties aan te raden. Denk aan omgevingen waar ontploffingsgevaar heerst en in monumentale panden. U voorkomt economische schade en -belangrijker nog- u zorgt voor een veilige omgeving. A&K heeft de kennis en ervaring in huis. U bent zeker van:

  • een veilige woon- en werkomgeving
  • de continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten
  • duidelijke rapportages

Wilt u meer informatie? Bel gerust naar A&K via 072 582 4948.

Europese norm

In Nederland hanteert men de Europese NEN-EN-IEC 62305 en de NEN 1014 (installaties voor 2006) voor bliksembeveiliging. Op basis van de eigenschappen van gebouw of installatie dient men te voldoen aan de bovengenoemde eisen. Natuurlijk dragen we graag zorg voor de installatie van uw bliksemafleider en complete bliksembeveiliging.

Wilt u meer informatie of direct een offerte ontvangen? Bel A&K.

Neem vrijblijvend contact met ons op